30/12/2011 04:20387

פונדק עירוני

 

כמה פעמים קרה שיצאתם לסיבוב בשכונה לאכול גלידה ומצאתם עצמכם שקועים עמוק ביין אדום, קרפצ`יו ופסטייה עוף?

מאת: מיטל כהן

נתחילבתודה רבה לבעלי הויינברג שויתרו על התואר הלעוס והמאוס טאפס בר, ובחרו בשם התואר פונדק עירוני, נסלח להם שאין חדר ללילה הקרוב...

זמן רב עיניו של אילן בר היו נשואות לפינת הרחובות בן יהודה ונתן החכם בתל אביב, לפני שנתיים וחצי זה קרה, וכיום, הויינברג מעטר את הפינה. הרעיון הפונדקאי מקורו באירופה, ומשם גם שאבו הבעלים את ההשראה לויינברג, נקניקים מעושנים, גבינות טובות או מסריחות, מנות קטנות (מקסימום בינוניות), בירות שונות ומשונות והרבה יין.

תל אביב רוויה בברים שמתמחים ביין, מסעדות גורמה, מעדניות וטאפאס שכבר קשה לחדש לרגש או להפתיע. המנות הקטנות, המעושנות והמתחכמות נמצאות בכל מקום. כל מי שיודע לקצוץ בצל וקפץ לסטאז` בצרפת, הוא שף, בולאנז`ר או פטיסייר. זהו הבנתי שכולכם התברכתם בכישורי בישול ואפיה יוצאי דופן, עכשיו אני רוצה להרגיש שאני בצרפת ,ספרד או איטליה, להרגיש שאני במעדנייה קטנה בפינת רחוב שכל השכנים בדרך חזרה מהעבודה קופצים לכוס יין עם צלחת נקניקים. כבר זמן רב תהיתי אם זה יקרה, ואז נזכרתי במקום צנוע וקטן עם ניחוח אירופאי אמיתי.

בר עץ בכניסה שנושק למעדנייה, שני חדרים קטנים ועוד מספר שולחנות ישיבה מקיפים את פינת הרחוב, אולי זה מה שהופך את המקום למה שחיפשתי. חיוך ענק מהברמנית השאיר אותנו על הבר. לויינברג  אין יומרות של מסעדה, ואין צורך להתעמק בתפריט, כי מה שלא הבנתי ראיתי, ולמה שלא ראיתי קיבלתי הסבר. למעלה מ-60 סוגי יין, תצוגה מכובדת של בירות, וויסקי ושאר מיני השיכר, טאפסים של דגים מעושנים,ירקות צלויים, ממרחים ביתיים, פסטייה של קממבר עיזים,בורגול מאודה עם בהרט וצימוקים או סתם בוטנים קלויים ומלוחים. כל אלה הם רק חלק ממה שתוכלו להזמין שם. רוב הלקוחות של המקום הם השכנים או לקוחות  קבועים שפשוט אוהבים את המקום והאינטימיות שבו, ועוד לפני שהתיישבו על בירה או יין, טאפאס מסוגנן או חמוצי הבית, המלצרית כבר שולחת לכיוונם סנגרייה אדומה חמה או קרה, עשירה בפירות יער.

ניסיתי כל הערב, וגם עכשיו, להתייחס לויינברג בלבד, אבל קשה לדבר על המקום מבלי להזכיר את הגלידרייה הסמוכה "אייסברג" שהיא שם דבר בתל אביב, ורק בזכות השם תוכלו לנחש שהמקום בבעלות משותפת, וכן, אם יתחשק לכם קינוח תוכלו לקפוץ לבחור טעמים צבעים ומאפים מהשכנה הקרירה והמתוקה. תהנו!

דירוג:
12345
קולות: 87
ספרו לחברים:
מירב31, דצמבר, 2011

לקוחה של הגלידה כבר שנים... האמת עדיין לא ממש נכנסתי ל"ויינברג" הזה...

קוחרן31, דצמבר, 2011

מקום מעולה. כתבה מצויינת !! כל כך נכון !!!

אילה31, דצמבר, 2011

באמת מקום נחמד, השירות חביבי והאווירה כיפית ושכונתית. מנות לא מתוחכמות אך טעימות. מומלץ בחום.