01/04/2012 09:480106

פונדו:מרועי צאן ועד למלכים

 

חוטים זהובים של גבינה מותכת...או שוקולד סמיך וארומאטי שכה נעים לטבול בתוכו חתיכות של פרי...נשמע טעים? ואכן מדובר באחת המנות הטעימות של כל הזמנים – פונדו!

מהו פונדו?

פונדו  - הוא בעצם ממשפחת של מספר מנות ממוצא שוויצרי, שמכינים אותן על אש פתוחה בכלי מיוחד. בדרך כלל אוכלים את המנה ביחד עם עוד מספר אנשים. קיימים אין ספור מתכוני פונדו, כך שכל אחד יכול לבחור את המתכון שימצא חן בעיניו.

fondyu_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ניתן להכין את הפונדו מירקות, פטריות, בשר, דגים, שוקולד ופירות. אבל הפונדו המוכר והאהוב ביותר הוא פונדו עשוי גבינה. האגדה מספרת שאת המנה המציאו רועי צאן, שהיו לוקחים איתם לטיולים הארוכים את הלחם, הגבינה והיין. כוון שהלחם היה מתקשה במהרה, מישהו מהם החליט להמיס בתוך סיר מעט גבינה, לתבל אותה עם יין ולטבול בה את הלחם היבש.

היום כל מדינה מכינה את הפונדו מגבינות פופולאריות ביותר: באיטליה למשל משתמשים בפרמזן ומוצרלה, בהולנד בגבינת גאודה ובצרפת בקממבר. את הפונדו השויצרי הקלאסי מכינים עם גבינת גרוייר ואמנטל. אבל בעקרון אתם יכולים להשתמש בכל גבינה שהיא לפי טעמכם האישי.

פונדו גבינה קלאסי

אם החלטתם להפתיע את אורחיכם עם פונדו שוויצרי קלאסי תצטרכו את המרכיבים הבאים:

150 גרם גבינת גרוייר (היא תעניק למנה טעם אגוזי מיוחד)

150 גרם גבינת אמנטל

1 כוס יין לבן יבש

1 שן שום

2 כפות קורנפלור או קמח תירס

2 כפות מיץ לימון

מעט אגוז מוסקת טחון

מעט פלפל לבן

fondyu_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

את הדפנות של כלי מיוחד לפונדו יש למרוח בשום כתוש ואת השאריות להשאיר בתחתית. את היין לשפוך לתוך הכלי ולחמם, אך לא להרתיח. לאחר מכן יש להכניס את הגבינה במנות קטנות תוך ערבוב מתמיד עד שהיא תמס לגמרי.

בכלי נפרד יש לערבב את הקורנפלור עם מיץ לימון ולצרף אותם לתערובת הגבינות. להמשיך לבשל על אש קטנה למשך 5 דקות ולבסוף להוסיף תבלינים.

לאחר שהפונדו כמעט מוכן יש להניח את הכלי על פתיליה מיוחדת המחקה את המדורה האמיתית. לוקחים מזלג מיוחד עם פרוסת לחם יבש, ירקות או פירות ים, טובלים בגבינה המומסת ומכניסים מיד לפה... איזה טעם נפלא! מאכל מלכים של ממש!הרי לא סתם מגישים את המנה בכל המסעדות המובילות בעולם.

מהמנה הנפלאה הזו צריך ליהנות יחד עם הרבה חברים טובים. שיחת נפש אמיתית מסביב לשולחן שמונח עליו כלי פונדו מהביל תהפוך כל ערב לבלתי נשכח. אפשר גם להכין אותו לא בחדר צפוף אלא ביער עם מדורה אמיתי. תיהנו מהפונדו ושיהיה לכם בתיאבון!

מפורסם באתר  Fn1  הקישור למקור חובה.

דירוג:
12345
קולות: 106
ספרו לחברים: