07/02/2012 08:590117

עדינות האין סופית של הגבינה הצפתית

 

הגבינה הצפתית היא אחת הנציגות הבולטות של הגבינות הישראליות המוכרת בכל רחבי העולם. זוהי גבינה דלת שומן במליחות עדינה שאהובה על אנשים רבים וניתן לאכול אותה גם כמנה בפני עצמה וגם להשתמש בה כמרכיב במנות מורכבות יותר. טעמה מזכיר מעט את מוצרלה ופטה והיא תופסת מקום מכובד בעולם הבישול.

היסטוריה של גבינה

המקור של הגבינה הצפתית כמו שניתן ללמוד מהשם שלה הוא בעיר צפת, שם הוכנה לראשונה. עד הים פועלים בעיר שתימחלבות שמייצרות את הגבינה הצפתית כבר מעל 170 שנה. חשוב לציין שעד אמצע המאה ה-20 תנאי אקלים הקשו על יצירת הגבינה אך הטכנולוגיה של ימינו עזרה להתגבר על כל המכשולים.

הגבינה הצפתית מיוצרת בדרך כלל מחלב עזים (לעתים יותר נדירות מחלב כבשים וכמעט בכלל לא מיוצרת מחלב פרה). חלב עזים עצמו הוא מוצר נפלא עם אחוז שומן נמוח יחסית, שעשיר בויטמינים רבים.

טעמה המיוחד של הגבינה הצפתית אהוב על אנשים אניני טעם מכל העולם וקיימים אין ספור מתכונים בהם היא מככבת כמרכיב עיקרי. אנו מציעים לכם את אחד המתכונים הטעימים שאיתו תוכלו לפנק את המשפחה ביום שבת חורפי.

לחמניות עם גבינה צפתית

מרכיבים:

2.5 כוסות קמח

2.5 כפיות אבקת אפייה

¼ כפית מלח

100 גר` חמאה מומסת קרה

250 גר` קוטג`

200 גר` שמנת חמוצה, אשל או יוגורט

100 גר` גבינה צפתית

100 גר` גבינה קשה משובחת

1 ביצה

לגיוון אפשר להוסיף פלפל שחור טחון, עגבניות מיובשות ,זיתים, שום ותבלינים שונים או לפזר על הלחמניה כצח או שומשום לפני אפייה.

הכנה:

אופן ההכנה הוא פשוט ביותר: יש לערבב את הקמח עם אבקת אפייה ומלח ואז להוסיף את כל המרכיבים האחרים. לערבב את העיסה עד שנוצר בצק אחיד. להרטיב את הידיים ולהכין כדורי בצק קטנים. לכסות את התבנית עם נייר אפייה , לסדר את הלחמניות במרחק 2 ס"מ אחת מהשנייה ולאפות כ-25 דקות ב-180 מעלות.

את הלחמניות מומלץ לאכול בעודן חמות אך ניתן גם להקפיאן ולהפשיר לפי הצורך. בתיאבון!

מפורסם באתר Fn1  הקישור למקור חובה

דירוג:
12345
קולות: 117
ספרו לחברים: