24/01/2012 06:461129

יפן בטעמים או היסטוריה של סושי

 

הסלמון העדין הוורוד בתוך האורז הלבן והרך מוגנים ע"י אצת נורי. נשמע טעים?  אלו הם סושי- מאכל יפני מסורתי עשוי דג נא, אורז ועצות נורי, שהפך ללהיט בכל רחבי העולם.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בשוק קיימים  סוגי סושי רבים : הם יכולים לכלול דגים או פירות ים, עם או בלי ירקות עם אורז בחוץ או עם מעטפת של נורי. ההבדל העיקרי בין סוגי הסושי טמון באופן הכנתם- סושי-מאקי, טמפורה, inside-out, אוניגירי, סשימי ואינארי הם רק מספר דוגמאות לסוגי סושי רבים הקיימים בעולם.

בעצם הסושי עצמם נוצרו כנגזרת של כבישת הדגים מהמאה ה-500 לפנה"ס. ההיסטוריונים טוענים שהמולדת של המאכל הזה הוא לאוס ותאילנד שבדרום-מזרח אסיה. שם היה נהוג לשים את הדג בתוספת מלח מתחת לאבן כבדה ולתת לו לעבור כבישה במשך חודשים רבים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לאחר מכן התחילו לכבוש את הדג בתוך האורז. הדגן הזה  היה במזרח לא רק הרכב תזונה עיקרי אלא גם שימש עזר בשמירה על טריות המזון. את הדג הנע היו מערבבים עם אורז ומלח וכתוצאה מכך, האורז שעבר תסיסה שמר על טריות הדג במשך שנה שלמה.  עד המאה ה-16 לספירה האורז עצמו היה נזרק ורק בתחילת המאה המדוברת החלו לשלבו באוכל יחד עם הדג, וגם להוסיפו למנות אחרות. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

במאה ה -17 סושי הפך להיות פופולרי יותר ויותר, כאשר באותה תקופה הוא כבר היה מורכב מאורז מבושל, מי הבישול, פירות ים וירקות. כמו כן הוספתם של חומץ והתבלינים שנהייתה מקובלת באותה עת הגבירה את תסיסתו של האורז. ההכנה של המנה גם עברה שינוים והפכה להיות הרבה יותר קלה לביצוע. המון מסעדות החלו להגיש את סושי כמנת פתיחה ועקרות בית רבות אימצו את המתכון האהוב לבישול הביתי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מעניין שרק בסוף המאה ה-19 הדג המעושן תפס את מקומו של הדג הנא. החידוש המרענן הזה, שנעשה ביוזמת אחד השפים הבכירים בטוקיו תפס תאוצה ובמהרה כבש את כל העולם. אפשר בעצם לחלק את אופן ההכנה של סושי לשני סוגים: הראשון, קנסאי המקובל בעזור אוסקה והשני, אדו, הנפוץ יותר באזור טוקיו.

ההכנה לפי הסגנון האוסקי מתאפיינת בערבוב של אורז עם המרכיבים האחרים  (דג, ירקות, פירות ים) והכנסתם לתבניות קטנות ואכילותעשויותאצות (מאקי של ימינו). ואילו סוג סושי המקובל בטוקיו ניראה כמו כדורי אורז עם חתיכות הדג הטמונות בתוכם (ניגירי של ימינו). נכון להיום דווקא ניגירי נחשב לסושי היפני המסורתי למרות שדווקא הסגנון האוסקי הוא בעל היסטוריה ארוכה יותר והכנתו מורכבת בהרבה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אבל אחרי הכל בואו נשאיר את הוויכוח לשפים ולהיסטוריונים, ואנחנו פשוט נהנה מהמאכל המופלא הזה ונודה ליפנים מכל הלב על ההמצאה  הנהדרת.

מפורסם באתר Fn1 הקישור למקור חובה

דירוג:
12345
קולות: 129
ספרו לחברים:
יפית30, ינואר, 2012

טעים!!! היום בערב מזמינה סושי