22/12/2011 03:112133

היום שאחריי

 

"נאדה" הינו משקה מוגז שיצרניו טוענים כי הוא פועל למיגור תופעת הלוואי הלא רצויה שפוקדת אותנו בבוקר שאחרי שתיית אלכוהול. הסוף לחמרמורת?

גם הבילוי המסעיר ביותר עלול להפוך לסיוט אם בקצהו מופיע תג המחיר "הנגאובר" או, בשמו העברי, חמרמורת. ביטויי התופעה שונים אמנם בין אדם לאדם, אבל בדרך כלל יכללו כאב ראש, טשטוש, סחרחורות ובחילות בבוקר שאחרי החגיגה.

הנגאובר נגרם משלל סיבות. הסיבה העיקרית הינה רמה גבוהה של אצטלדהיד בדם, חומר רעיל שמייצר הכבד במהלך פירוק האלכוהול. רעילותו של האצטלדהיד גבוהה ביותר – פי 30 מהאלכוהול עצמו. תהליך ההתייבשות הנלווה לשתייה – תוצאה של כמויות המים הרבות שצורכים תהליכי פירוק האלכוהול וההגנה מפניו – רק מעצים את השפעתו השלילית של חומר רעיל זה. מחקרים מצביעים, כי שישה מכל שבעה צרכני אלכוהול סובלים מהנגאובר בתדירות משתנה. באין פתרון יעיל לבעיה, נאלצו עד כה חובבי השתייה לסמוך על המזל ולקוות שיצליחו לנצח את הסטטיסטיקה או התבדו בבוקר שלמחרת.

"נאדה", משקה חדש שעולה בימים אלה ממש על המדפים בישראל, צפוי לחולל מהפכה בהרגלי הבילוי המקומיים. "נאדה" הינו  משקה קל מוגז וטבעי (למעט שלושה חומרי טעם) הנלחם בהנגאובר ופועל גם להגנה על הכבד. השקתו חונכת קטגוריית מוצרים חדשה בשוק הישראלי. מדובר בפיתוח של משקה דרום-קוריאני פופולרי ביותר למיגור הנגאובר ולהגנה על הכבד  שיעילותו מגובה מחקרית ומעשית. לצורך הפיתוח והייצור חברה היזמית, חברת "גיזה רז בע"מ" הישראלית, ליצרנית המשקה המקורי, "דונגה-פארם", יצרנית התרופות המובילה בדרום קוריאה – מדינה שצריכת האלכוהול בה הינה מהגבוהות בעולם. "דונגה-פארם" נחשבת לאחת מחברות התרופות ומוצרי הבריאות המובילות בעולם, ולצד תרופות מרשם ו-OTCמייצרת גם משקאות פונקציונליים.

טעמו העדין, המתאפיין בארומה קלה של דבש ואורן, הופך את "נאדה" לבן לוויה הולם לכל סוגי האלכוהול. למיצוי יעילותו למניעת הנגאובר מומלץ לשתות אותו כדרינק ראשון – נקי או מעורבב עם משקה אלכוהולי. במקרה של שתיית כמה מנות אלכוהול, רצוי לשתות פחית "נאדה" נוספת לשימור ההשפעה נוגדת ההנגאובר. ברוב המקרים חיזוק כזה נדרש לא לפני מנת האלכוהול השביעית.

בסקר שערכה "גיזה רז" עולה, שתדירות הופעת ההנגאובר בקרב השותה הממוצע היא יותר ממחצית התנסויות השתייה.  שגיא צור, מנכ"ל "גיזה רז": "`נאדה` נותן פתרון לתופעה שמביאה סבל לא רק לשותה אלא לחברה כולה. מבדיקה שעשינו עולה כי לא מעט מההיעדרויות מהעבודה ומהלימודים בתחילת שבוע הן תוצאה של הנגאובר.  בעולם שבו זמן שווה כסף, הדרישה למיגור ההנגאובר רק תגבר ותלך".

"מחקר מגלה שהמשק האמריקאי מפסיד מדי שנה כ-148 מיליארד דולר כתוצאה מאובדן ימי עבודה בגלל הנגאובר. בבריטניה, לעומת זאת, נרשמות מדי יום 200 אלף היעדרויות בגלל הנגאובר, ואלה שמגיעים לעבודה למרות התופעה מתפקדים באופן לקוי ביותר. מאחורי הנזק הזה למשק לא נמצאים שתיינים כבדים, אלא דווקא כאלה ששותים באופן קל עד מתון".

"נאדה" מאושר לשיווק על-ידי משרד הבריאות וכשר באישור הרבנות הראשית. למשקה המקורי שעליו הוא מבוסס אישורים רבים בעולם, לרבות ה-FDAהאמריקני. השימוש בו אינו כרוך בתופעות לוואי כלשהן ואין כל מגבלה ידועה על צריכתו. לעלייתו על המדפים קדמה סדרה של מבדקים בקרב קבוצות מיקוד של צעירים, שאיששו את יעילותו בטיפול בהנגאובר ואת איכות טעמו. ניתן להשיגו בפיצוציות ובאתרי הבילוי ברחבי הארץ. מחיר היכרות: 8 שקלים (בפיצוציות  10 שקלים) ל-240 מ"ל.

שלוש עובדות מעניינות על הנגאובר:

  • במחקר שנערך באוניברסיטת בראון, ארה"ב, נמצא כי משקאות חריפים כהים יותר, כדוגמת בורבון או וויסקי ואפילו יין אדום, גורמים להנגאובר חמור יותר מאשר משקאות חריפים שאינם כהים, כדוגמת וודקה. הסיבה: משקאות חריפים כהים מכילים יותר חומרים רעילים הנגרמים מתסיסה מאשר משקאות חריפים שאינם כהים.
  • רזים סובלים יותר מהנגאובר.ככל שמסת הגוף גדולה יותר, מרגישים פחות את השפעת האלכוהול.
  • המלוכסנים סובלים יותר: לאוכלוסיות המזרח הרחוק יש רק אנזים אחד לפירוק האלכוהול בעוד שאוכלוסיית המערב מצוידת בשניים. לכן הם נוטים להשתכר מהר יותר ולסבול יותר מהנגאובר. 
דירוג:
12345
קולות: 133
ספרו לחברים:
מבין עניין28, דצמבר, 2011

תמיד היה אפשר להתמודד עם הנגאובר בצורה מהירה - לשתות בקבוק בירה ביום שאחרי (למרות שאתה לא מרגיש טוב, ונראה לך שאתה לא מסוגל - תעשה את זה!!!). יש הסבר מדעי לזה, ובדוק מניסיון.

יניב30, דצמבר, 2011

חחחח צודק באמת תרגיש סבבה אחרי בקבוק בירה בבוקר אבל אז תקבל את ההנגובר בצהריים! :-)