03/01/2012 11:520100

האבא של החומוס

 

ריח גרגרי החומוס מברך לשלום כבר בכניסה לרחוב הדולפין הציורי, וכך גם התור הארוך של אנשים רעבים. ביקור במסעדת אבו- חסן, המכה של אוהבי החומוס.

"כל בוקר אני קם בארבע, עוד לפניי שהשמש זורחת, מגיע לפה ומתחיל לבשל את הגרגרים, שלא יהיו רכים מדי אבל גם לא קשים מדי", מספר חסן, האיש שבגללו לעלי קרוואן המנוח,קראו גם אבו. עלי קרוואן, או בשמו השני אבו חסן, הינו האיש שהחומוסייה שפתח לפני ארבעים שנה ברחוב הדולפין ביפו ואשר קרואה על שמו, הפכה ל"מכה" הרשמית של אוהבי חומוס בכל רחבי גוש דן. 

מדי יום ובעיקר ביום שישי, ניצבים מעריציו של עלי קרוואן בפתח המסעדה ודורשים את מנת החומוס שלהם. חלקם כל כך להוטים שכאשר אין מקום לשבת במסעדה, הם יוצאים עם צלחות החומוס ואוכלים בעמידה על הגשר הסמוך וזוכים גם למבט על נמל יפו, מאחת מנקודות התצפית היפות ביותר בעיר.

לפני שלוש שנים, נפטר האיש מאחורי החומוס, עלי קרוואן. העיר תל אביב געשה ורעשה ואוהבי חומוס רבים נקלעו להתקף חרדה. המסעדה עמדה סגורה במשך כשבוע ולא היה ברור מה יעלה בגורלה. אלה שקרוואן, דאג להנחיל את המתכון הסודי גם לבנו חסן, שבמהרה נכנס לנעליים הגדולות והריקות שאביו השאיר.

שלוש שנים חלפו מאז ומלבד שיפוץ קל, דבר לא השתנה במסעדת עלי קרוואן. ריח גרגרי החומוס החמים מברך לשלום כבר בכניסה לרחוב, וכך גם צעקותיהם הרמות של המלצרים במקום ותור ארוך של אנשים רעבים. גם התפריט זהה וכולל רק חומוס, פול, מסבחה ופיתוח ייחודי של המקום והמנה המומלצת, "המשולשת".  

קפה וקינוח לא תמצאו פה, בעלי קרוואן ברגע שמסיימים, הולכים. מתיישבים איפה שיש מקום ומייד מקבלים צלחת של ליבות בצלים טריים ורוטב שיפקה עדין. הפיתות הם החיסרון היחידי של המקום והן מוגשות קרות, אך נראה כי על רוב השולחנות הם משמשות רק כאביזר נוי, "בעלי קווראן אוכלים חומוס עם מזלג, כי חומוס טוב לא מנגבים", אומר חסן.

חשוב להדגיש, מסעדת עלי קרוואן היא בטוח לא המקום להביא אליו דייט רומנטי או פגישת עסקים, אבל בהחלט מגישה את החומוס הטעים ביותר, לפחות ביפו תל אביב.

החומוס מגיע במרקם קליל ורך, גרוס היטב עד שהוא ממש הופך לקטיפה שכמו מלטפת את הפיתה ולא מכבידה על הקיבה. מעליו טיפת שמן זית בדיוק במידה הנכונה, לא מציף את הצלחת ורק נותן נגיעה של חמיצות. הטחינה, לבנה וצחורה עם נגיעות של פטרוזיליה, לא מימית מדי וגם לא צמיגית ולצידה, מגיעים גרגרי חומוס חמים המעלים אדי ריח אלוהי.

המסבחה עצמה כבר מבוססת על טהרת גרגרי החומוס והטחינה וכמעט שנעדרת חומוס בכלל. אל השולחן מגיעה צלחת מלאה בגרגרי חומוס חמים עליהם כמות נדיבה של טחינה, אך מבלי להפוך את המנה למרק. גרגרי החומוס נימוחים בפה אך עדיין שמורים על גזרתם המוצקה והעגלגלה.

הכוכבת של המקום, המשולשת, הינה מנה שמתהדרת בכל צורותיו השונות של החומוס. בפינה אחת של הצלחת מונחת המסבחה, באחרת ניגוב קל של חומוס, עליו מונח פול חם שמבושל בשמן זית ולימון, רך וריחני.

כתובת: רחוב הדולפין 1, יפו

שעות פתיחה: משבע בבוקר ועד השעה שתיים בצהריים, או כאשר הסירים מתרוקנים.

מחיר: 22 ₪

דירוג:
12345
קולות: 100
ספרו לחברים: