08/11/2011 02:010136

גברים במטווח

 

מדור הבישול לגבר המאותגר קולינארית -המתכון לאורז המושלם, לגבר הפחות מושלם, מבלי להתקשר לאמא באמצע בשביל לוודא שלא דפקתם את זה.

מאת: דנה כהן

אני בטוחה שלא העזת לחלום על כך,אפילו לא בחלומותיך הפרועים ביותר, אבל היום אתה תלמד להכין את האורז המושלם. לפני שנתחיל במשימה המאתגרת, החלטתי לצאת מגדרי ולספק לך מספר עקרונות אל- תעשה בכל הקשור אליך ולבישול. לניילן ולשמור.

1.      תשאיר את הביצים מחוץ למטבח #1. המטבח המעופש והמתפרק שלך מכיל בקושי כמה צלחות סדוקות, שאריות של שניצלים וגופות של מקקים. אין בו מקום גם לאגו שלך. בוא נסכים מלכתחילה שאתה לא יודע לבשל. נקודה.

2.      תשאיר את הביצים מחוץ למטבח #2. להכין חביתה זה לא נקרא לבשל, גם לא מקושקשת, ואם בהכנת השקשוקה שלך מעורבת קופסת מטבוחה של  סלטי "צבר" – אני לא באמת צריכה להשלים את המשפט.

3.      להתענג על הקציצות והאורז שאמא ארזה לך יפה-יפה בקופסא ביום שישי האחרון הוא משהו שיש לעשותו רק בבדידות מזהרת ואם ניתן גם בתאורה מינימליסטית, שלא תקלוט בטעות בזווית העין את ההשתקפות של עצמך בויטרינה בסלון. סקסי זה לא.

4.      בהמשך ישיר לסעיף 3`- הסיטואציה הבאה היא המקרה היחיד בו תוכל להציע לבחורה בה אתה חושק לטעום מהקציצות והאורז שאמא שלך ארזה לך יפה-יפה בשישי האחרון:

תל אביב. שעת ערב.

נשמעת צפירה עולה ויורדת. דני קושמרו מודיע בחדשות על נפילת טילים גרעיניים על ישראל.

אתה: "ממי רוצה לטעום מהקציצות והאורז שהבאתי מאמא ביום שישי"?

היא: "מה שבא לך. אני חשבתי שאם הסוף שלנו תיכף מגיע, אז דווקא בא לי להתנסות במין אנאלי ואולי אפילו לקרוא לבת דודה שלי להצטרף. בר רפאלי, מכיר? אבל מילא, שיהיה קציצות ואורז".

המקרה היחיד.  אם זה קשר ראשוני, שהיית רוצה לראות אותו מתפתח לפחות עד הבוקר שלמחרת, יש להשאיר את המידע הזה לעצמך.

בכלל, מניסיון שלי, בשלבים התחלתיים של קשר, לשדר מסר מעורפל ולא ברור על מצבך המשפחתי, כזה שיכול לשוות לך מצג של יתמות פוטנציאלית מאם, יכול רק לעזור.

רשימת הקניות:

·         אורז (בסמטי/ פרסי)

·         1 בצל קטן.

·         שמן -קנולה, תירס, חמניות, זית מה שיש בבית. ( חוץ משמן העיסוי בריח פטצ`ולי שמעלה אבק ליד המיטה שלך כבר שנתיים).

·         מלח, פלפל.

הכנת האורז:אם תעקוב אחרי ההוראות באדיקות ייצא לך כאמור האורז המושלם.

1.      לקצוץ בצל.

2.      לחמם 2 כפות שמן בסיר קטן (לוודא שיש לו מכסה תואם).

3.      להכניס בצל לסיר ולטגן כ-4 דקות. לערבב מידי פעם.

4.      להוסיף לסיר 1/2 כפית פלפל שחור וכפית שטוחה של מלח.

5.      להוסיף לסיר גם כוס אחת של אורז (מדובר על גודל של ספל לקפה ).

6.      לערבב עם השמן, הבצל  והתבלינים משהו כמו עוד דקה נוספת.

7.      להוסיף כוס וחצי מים (באותה כוס שמדדת את האורז).

8.      לכסות את הסיר ולא לפתוח אותו עד תום הבישול.

9.      עמוד איזה דקה-שתיים ליד הגז. ברגע שמתחילים לצאת אדים משולי המכסה- תנמיך את האש לאש הכי קטנה האפשרית (בלי להסיר את המכסה !).

10.קח זמן בישול של 12 דקות בדיוק וכבה את האש.

11.תן לסיר לעמוד עם המכסה עליו משהו כמו עוד איזה 5 דקות.

עד הפעם הבאה.

דירוג:
12345
קולות: 136
ספרו לחברים: