20/09/2012 09:42041

דיאטה של איש המערות

 

בזמן האחרון דיאטה חדשה משגעת את העולם. לא משנה אם תקראו לה "דיאטה של איש המערות" או "דיאטה מתקופת האבן", המשמעות היא אותה המשמעות: ממציאי הדיאטה מציעים לנו לאכול כמו שאכלו אבותינו הקדומים בתקופה בה לא היו פיצות, מקררים וחומרים משמרים.

לפני 2.5 מיליון שנה אנשים היו אוכלים רק דברים שיכלו להשיג בעזרת ידיים או מקל כבד. מעט בשר, דגים או זחלים, הרבה פירות וירקות ותותי יער. כך היו הדברים עד שהתרחשה מהפכת המזון לפני 10 אלפים שנה.

אז לצערנו הרב נוצר המשק החקלאי. התזונה של האנשים השתנתה מאוד – היא התחילה להיות מורכבת בעיקר ממוצרי חלב וקטניות ולאחר מכן נוספו לרשימה שומנים, סוכרים, משפרי טעם וחומרי צבע. כיום מקורה של כ -70% מכמות הקלוריות היומית שלנו נמצאת במזונות שכלל לא היו ידועים לאבותינו הקדומים. תומכי "דיאטת המערות" קוראים לנו לחזור לשורשנו. "סיבה למחלות רבות היא תזונה שאינה טבעית עבורנו" – אומר מרק טומס, גנטיקאי מאוניברסיטת לונדון. "נסו להאכיל את החתולה בעוגות ותראו במהרה מה יקרה לכלי דם שלה ולקיבה שלה".

מחקרים רבים מהווים הוכחה לתיאוריה המעניינת הזו. בשנת 2008 החוקרים מאוניברסיטת קרולין שבשוויץ ערכו מחקר בו ביקשו מקבוצת נשים וגברים לעשות "דיאטת המערות". במהלך שלושת השבועות בהם נערך המחקר, כמות הקלוריות של המשתתפים בו ירדה ב – 35%, לחץ הדם ירד ב – 5% וסיכוי להיווצרות קרישי דם ירד ב – 72%. אומנם שיפור ניכר ניראה לא רק בהיבט הבריאותי. דיאטני סטיב חיינס, שבנה דיאטה דומה עבור השחקנים במועדון כדורגל "פולהם" אומר כך: "זו שיטה מושלמת לא רק לשיפור של המצב הבריאותי אלא גם לשיפור ההישגים. השחקנים מרוכזים וממוקדים יותר".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אומנם אנו מאוד סקפטיים לגבי כל הדיאטות החדשניות אבל בהחלט ניתן להודות שהטיעון "כך שרדו אנשים במשך מיליוני שנים" נישמע משכנע למדיי. אז בואו ניראה מה היה לנו שם. הנה כמה מתכונים מרתקים מתקופת האבן:

מתכון 1                                                                               

לשתי מנות: ( למנה: 10 גר` חלבון, 20 גר` שומן, 18 גר` פחמימות, 776 קלוריות)

3 חופנים של ענבי שועל

1 חופן תותי יער קפואים

1 כף סוכר לא גבישי

1 חופן אגוזי לוז קצוצים

2 חופנים גדולים של תה יסמין

1 לימון

למה?

לפני שאנשים התחילו לגדל חיטה במזרח התיכון הם סיפקו את צרכיהם התזונתיים ע"י פירות ואגוזים .ענבי שועל מקטינים את הסיכויים לחלות בסרטן ב – 50% ואגוזי לוז סיפקו את האנרגיה הדרושה לצייד של ממותה.

איך?

אנשים קדומים לא ערכו מדידות מדויקות וגם אתם יכולים לעשות הכל לפי עין. שימו את ענבי השועל על המגש ופזרו סוכר. אחרי שהסוכר נמס העבירו את התותים לקערה. שימו את התותים הקפואים (רצוי בטעם מתוק) על המחבט והדליקו אש. אחרי שהמיץ מתחיל לצאת תשפכו למחבט את תה יסמין ומיץ לימון וערבבו היטב. הוסיפו את התערובת לענבי השועל בקערה, פזרו מעל זה את האגוזים הקצוצים ותוכלו בתיאבון.

מתכון 2

ל – 4 מנות (למנה: 44 גר` חלבון, 8 גר` שומן, 14 גר` פחמימות, 7 גר` נתרן, 269 קלוריות)

4 חזה עוף

6 קולרבי או 5 צנון קטן

10 סלק קטן

מרינאדה

כמות מכובדת של שמן זית

כמות טובה של מיץ ליים

3 פלפל צ`ילי קצוץ

3 שיני שום קצוצים

מעט כמון, קינמון וג`ינג`יר

1 חופן של אורגנו או פטרוזיליה

למה?

אנשים קדומים הסתפקו בכמות חלבון מעטה בלבד ואנו החלפנו את בשר היעלים והזברות בבשר עוף. בשר מצוין להורדת מתח וסלק מאזן את לחץ הדם תוך 24 שעות. 

איך?

חממו את התנור ל -220 מעלות. ערבבו את כל חומרי המרינאדה ומרחו אותם על חזה עוף. את כל ירקות השורש עטפו היטב ואפו במשך 30-40 דקות. לאחר מכן העבירו את התנור ל"גריל", הכניסו לתוכו את חזה עוף ואפו במשך 12 דקות. הוציאו את העוף לצלחת יחד עם ירקות שורש ותאכלו. אם חסר לכם מלח אפשר להוסיף אותו גם אחרי שהאוכל מוכן.

מתכון 3

ל – 4 מנות (למנה: 23 גר` חלבון, 32 גר` שומן, 10 גר` פחמימות, 20.5 גר` נתרן, 370 קלוריות)

4 דגי מקרל

שמן זית

פרוסות ליים

סלט:

הרבה עלי בייבי

4 עגבניות בשלות וחתוכות

1 מלפפון חתוך לעיגולים

1 בצל סגול חתוך

מעט מיץ לימון

מעט חרדל דיז`ון

הרבה שמן זית

מעט פלפל שחור

למה?

ארכיאולוגים טוענים שאת הצעדים הראשונים שלו בדייג עשה האדם כבר לפני 30 – 40 אלף שנה וזה אומר שכבר אז אנשים צרכו מספיק חומצות אמינו וחיזקו את מערכת העצבים שלהם. בנוסף ליקופן שבעגבניות משפר במידה ניכרת את הפעילות השכלית.

איך?

ערבבו בקערה את עלי בייבי, מלפפון ובצל. ערבבו בנפרד את שמן הזית עם פלפל ושפכו על הסלט. מרחו את הדגים בתערובת של שמן וחרדל וטגנו אותם 5 דקות מכל צד.

 

בתיאבון!

דירוג:
12345
קולות: 41
ספרו לחברים: